Wie zijn wij

Na een periode waarin één van de bandleden niet dieper kon gaan, maar daar ook weer sterk uit kwam, richtte hij samen met een aantal vrienden een band op. Die tijd vormde het prille begin van RELEASED en nu, tien jaar later, beginnen dromen werkelijkheid te worden.

“Vrienden met een sterke onderlinge band hebben hun muzikale talenten gebundeld. De passie om muziek te maken is puur en komt recht uit het hart.

 Het tandem Peter (drums) en Jelle (bas) legt in onze muziek de juiste groove waarop wij rocken. Dirk Jan zorgt voor vette riffs en gitaarsolo’s. Het Hammond orgel, de Rhodes en synths van Christiaan maken de sound van RELEASED af! De stem van Liza klinkt dwars door al deze partijen heen en geeft de muziek een kenmerkende warme feel.

“Tijdens optredens straalt Released uit dat het leuk is om muziek te maken, en dat daarbij tegelijkertijd een hoger doel nagestreefd wordt”

Wat wij geen van allen vergeten is waar wij vandaan komen en wat wij elke dag weer meemaken en in onze omgeving zien: leegte, verdriet en een grote hang naar meer, meer van alles. Wij willen laten zien dat er naast al dit (soms onverklaarbare) lijden en onrecht toch altijd hoop en liefde is!

“De muziek die zij maken wordt gekenmerkt door stevige (rock)muziek, en juist de bluesgeoriënteerde arrangementen zorgen ervoor dat je er van het begin tot het einde meegenomen wordt.”

RELEASED is beschikbaar voor medewerking tijdens kerkdiensten in de breedte van Christelijk Nederland. Maar ook zijn wij in staat om een avondvullend programma op feesten en festivals neer te zetten met nummers uit eigen werk en bekende covers uit de popmuziek.

Voor boekingen en vragen over beschikbaarheid van RELEASED: www.releasedmusic.nl/contact

Wil je onze EP's bestellen? Stuur dan een e-mail via onze contactpagina.

Liza is de leadzangeres van Released, en sinds begin 2015 behoort zij tot de vaste samenstelling van de band. Liza heeft een aantal jaren lessen gevolgd op het Randstedelijk Zang Instituut en vervolgens privé zangles gehad. Tegenwoordig ontwikkelt zij zich op muzikaal vlak vooral achter haar eigen piano, waar Liza in diverse stijlen muziek maakt. Met behulp van wat akkoorden studeert ze daar op de nummers waarin zij zich kan vinden en achter staat. Dit bestaat uit zowel christelijke muziek als niet-christelijke muziek. Zingen is voor haar het uiten van een gevoel. Een gave gekregen van God, die zij niet laat liggen.

Naast de inzet voor Released is Liza nog volop bezig met haar studie verpleegkunde en hoopt nog veel te leren over en van het vak.  

De toetsen worden bespeeld door Christiaan. Na een muzikale opleiding als amateur (kerk)organist leerde hij al snel de waarde inzien van Piano, Rhodes, Hammond orgel en synthesizers. Christiaan is lid van Released sinds de oprichting van de band in 2006.

In het dagelijks leven is hij werkzaam als maatschappelijk werker met betrekking tot hulpverlening aan (ex-)gevangenen en tbs-gestelden. Muzikale inspiratiebronnen liggen zowel in de klassieke muziek als in artiesten als Mark Knopfler, Anouk, Sven Hammond, Rob Mostert, Orgel Vreten, Di-rect, Joe Bonamassa, en verder alles waar een Hammond orgel in te horen is.

Huidige setup:

- Korg Stage Vintage 73 keys

- Hammond SK-2 met Leslie 2101 mk 1

- Neo Ventilator als back-up voor de Leslie 2101

De elektrische gitaar wordt sinds begin 2009 bespeeld door Dirk Jan. Hij is in zijn jonge jaren begonnen met gitaar; eerst klassiek en later andere muziekstijlen, vooral jazz, blues en rock. Lessen van Hans Eerhart en daarnaast veel zelfstudie hebben zijn huidige speelstijl beïnvloed en ontwikkeld. Sindsdien nam zijn gitaarcollectie steeds grotere vormen aan, waarvan zijn Gibson Les Paul het pronkstuk is. Zijn muzikale voorkeur gaat uit naar een uitgebreid scala aan muziekstijlen, maar (progressieve) rock, blues en jazz stijgen erboven uit.

Buiten Released verleent Dirk Jan zijn medewerking aan diverse muziekprojecten, waaronder momenteel de kindervoorstellingen ‘Kidztime’ in de Goudse Schouwburg & YouthEvents in Waddinxveen. Verder is hij werkzaam in de zakelijke financiële dienstverlening. 

Jelle is de bassist van Released. Hij is heel jong begonnen met klassiek gitaar te spelen. Maar toen hij 17 werd begon het echte werk: de Basgitaar. Naast een hoop zelfstudie, leert Wilco van Esschoten hem ook nog regelmatig wat bij. Zijn muziekale spullen bestaan uit een EDEN 2x10 combo met een 4 snarige Lakland Skyline.

In zijn dagelijks leven studeert hij Technische bedrijfskunde aan de Hogeschool in Rotterdam. Daarnaast werkt Jelle mee aan diverse muzikale projecten. Muziek is een passie van Jelle. Daarom zijn er vele bronnen, van zowel christelijke als niet-christelijke herkomst, die hem inspireren. Zijn muzikale held is Pino Palladino.

Nadat Joel afscheid nam, kwam er al spoedig vervanging. Peter is sinds de zomer van 2017 de drummer van Released. 

Hij heeft al ruime muzikale ervaring in tal van bands, en is dus een aanwinst pur sang. 

Peter noemt zichzelf 'muziekgek' en is nog steeds verliefd op het drumstel. Een lang verhaal in het kort: Peter is begonnen met RLRRLRLL (nb. dat is een snaardrum techniek) als jongetje bij het Zoetermeerse tamboerkorps op een mooie houten snaardrum. Rond zijn 18e was er geen houden meer aan en kwam er een drumstel.

De finesse heeft hij zich grotendeels zelf aangeleerd maar in dit licht heeft hij ook veel te danken aan o.a. Mark Brzezicki, Neil Peart, Nicko McBrain.

Zijn muzikale roots liggen vooral in de rock en heavy metal. Zijn ervaring zorgt ervoor dat de ritmesectie in elke setting maximaal uit de verf komt. 

Verder is Peter vader van drie kinderen, partner, vriend, 3D designer, wielrenner en houdt hij van een goed gesprek over filosofie & zingeving.

Gear: Sonor drums; Paiste cymbals; Remo heads; Vic Firth sticks; Roland V-drums